error_reporting(0); Cum să înmatriculezi o maşină mai veche de 30 de ani şi să o vinzi mai scump – Acte Auto Leo

Menu Close

Cum să înmatriculezi o maşină mai veche de 30 de ani şi să o vinzi mai scump

 

Dacă ai un vehicul – maşină, motocicletă – mai vechi de 30 de ani, le poţi înmatricula şi vinde chiar mai scump. Iată mai jos toate detaliile pentru a obţine cu profit frumuşel din vânzarea acestora.

 

Paşii de urmat pentru înmatricularea unui autovehicul mai vechi de 30 de ani.

  1. Prima condiţie. Condiţia necesară este să aibă starea iniţială din fabrică, adică să aibă componentele originale;
  2. Schimbarea statutului autovehicului în cel de “vehicul istoric”. Pentru aceasta, este nevoie să completezi formularul de aici și să-l trimiți la adresa de email comisiatehnica[at]retromobil.ro pentru a obține atestarea. Retromobil Club România este organizaţia autorizată în România pentru înregistrarea unui autovehicul ca unul istoric. Dacă ai maşină şi e adusă de dincolo, trebuie să plăteşti şi o taxă de 900 de lei, iar în situaţia în care e deja înmatriculată şi e de fabricaţie românească, plăteşti 450 de lei. Dacă ai motocicletă şi e adusă de dincolo, taxa de plătit este de 225 de lei, respectiv 0 lei dacă e deja înmatriculată. Vei obţine, de asemenea, tot de la Retromobil Club România şi o evaluare a vehiculului care te poate ajuta să-ţi faci preţul în cazul în care vei dori să o vinzi ulterior;
  3. Identificarea la RAR. După ce ai obţinut atestarea ca “vehicul istoric”, trebuie să faci identificarea maşinii la RAR (procedura normală de eliberare a cărţii de identitate pentru un vehicul uzat). Obţii de aici “cartonaşul galben” cu valabilitatea inspecţiei tehnice, cartea de identitate a vehiculului şi certificatul de autenticitate;
  4. Prezentarea la ANAF (doar în cazul persoanelor fizice). La acest pas, trebuie să mergi la ANAF pentru obţinerea certificatului care atestă că nu se datorează TVA. Vei prezenta următoarele documente: cerere eliberare certificat TVA, CI, contract străin, carte de identitate autvehicul străină, carte de identitate autovehicul românească, traduceri ale documentelor străine;
  5. Luarea în evidenţă la Taxe şi impozite (Primăria proprietarului). Cu contractul de înstrăinare-dobândire, atestatul de “vehicul istoric” (ca să nu îţi pună impozit mare), cartea de identitate a vehiculului, declaraţia de luare în evidenţă, cartea de identitate a proprietarului (persoană fizică) sau certificat unic de înregistrare (persoană juridică) şi fişa de înmatriculare te prezinţi la Taxe şi impozite pentru a obţine viza pe fişa de înmatriculare.
  6. Serviciul de înmatriculări (DRPCIV). La acest ultim pas, depui dosarul la Serviciul de înmatriculări cu toate documentele cerute: fişa de înmatriculare de la Taxe şi impozite, “cartonaşul galben” de la RAR, cartea de identitate a vehiculului, cererea de înmatriculare, certificatul de autenticitate, copie CI sau CUI + delegaţie + prima pagină Act Constitutiv Societate (pentru persoane juridice), RCA valabil şi contractul de înstrăinare-dobândire. Plăteşti taxa de certificat de înmatriculare (37 de lei) şi taxa pentru plăcuţele de înmatriculare (40 de lei pentru numere la ordine sau 85 de lei pentru numere preferenţiale).

 

what happens to your body during exercise | myfitnesspal buy superdrol online from uncool to uncola – the fabulous psychedelic 7-up ads 1969-1973 – flashbak

După efectuarea celor șase paşi enumeraţi, pe care îi poţi face fie singur, fie printr-un serviciu de reprezentare aici, acum eşti pregătit să-ţi vinzi maşina sau motocicleta, cu un profit frumos, ca “vehicul istoric”!

De exemplu, maşina din imaginea de mai jos a fost achiziţionată pentru suma de 6.000 de euro şi poate fi vândută cu 8.000 de euro imediat după atestare, acest lucru însemnând un profit de 9.000 de lei.

Acum e rândul tău.

Ai o maşină sau o motocicletă mai veche de 30 de ani care îndeplineşte condiţiile de mai sus pentru a fi atestată ca “vehicul istoric”? Ce ai vrea să faci mai departe cu ea? O vinzi ca vehicul istoric sau o ţii pentru tine?

Scrie răspunsul tău în secţiunea comentarii, de mai jos.